Vízszintes vízszigetelő gát CO 81 és CO 82

1-es és 2-es típusú vízterhelés

Vízszintes vízszigetelő gát CO 81 és CO 82, 1-es és 2-es típusú vízterhelés

A CO 81 szilikát és szilán folyadék egy tartós szigetelés a kapilláris víz felszívás ellen, még a másodlagos kapillárisok későbbi formációja esetére is. Nyomással vagy anélkül is befecskendezhető.

FELHORDÁS:

Nyomás nélküli befecskendezés: a nyomás nélküli befecskendezés alkalmazható enyhén nedves vagy nedves téglafalhoz. Fúrjon lyukakat ennek a folyadéknak, 12 mm-es átmérővel, egymástól kb. 12 cm távolságra, és legalább 30°-os lejtéssel (de ne többel mint 45°).

Nagynyomású befecskendezés: A nagynyomású befecskendezés kifejezetten telített aljzatokhoz alkalmas. Fúrjon 12-18 mm átmérőjű lyukakat (a befecskendező tubus típusától és méretétől függően), átlagosan 12 cm távolságra egymástól és 30°-os lejtéssel. 30°-os lejtésnél a lyukak mélysége legyen egyenlő a téglafal vastagságával, biztosítva hogy a fal 5 cm-e kezelve legyen, és ne legyen átfúrva.

 • A termék befecskendezése előtt távolítson el minden port a fúrt lyukakból
 • Fecskendezze be a CO 81-et nyomás nélkül 24 órás beszivárgási idővel. Nagynyomású befecskenedezés esetén használjon megfelelő eszközöket és 2-7 bar nyomást.
 • A következő napon fedje be a lyukakat résmentesen CR vízszigetelő habarccsal.

CO 81

ELŐNYÖK:

 • mély behatolás
 • reaktív
 • megelőzi a nedvesség kapilláris növekedését
 • növeli a felületi erőt

Vízszintes vízszigetelő gát CO 82, 1-es és 2-es típusú vízterhelés

A CO 82-vel való szilán befecskendezés helyettesíti a nem-funkcionáló vízszintes gátat (nedvesség biztos útvonal) minden típusú épületelemben - hatékonyan és tartósan. A CO 82 használható még beton falak esetében, ahol szintén hatékony védelmet nyújt a nedvesség ellen.

FELHORDÁS:

Fúrjon 12 mm átmérőjű lyukakat, egymástól vízszintesen maximum 12,5 cm távolságra. A lyukak mélysége egyezzen meg a falak vastagságával, mínusz kb. 2 cm. A lyukakat vízszintesen, vagy a külső fal felé enyhén lejtve fúrja (max dőlésszög 45°). A fúrt lyuk dőlésszögét úgy kell megválasztani, hogy legalább egy vízszintes csatlakozást keresztezzen. A csatlakozásba való vízszintes fúrás is lehetséges. Mielőtt befecskendezi a terméket távolítsa el a port a lyukból. Távolítsa el a csavaros kupakot a csomagolásról. Csavarja be a termékhez biztosított befecskendező csövet a nyílásba. Ezután a CO 82 befecskendezhető a lyukba további eszközök nélkül. Illessze a csövet olyan mélyre a lyukba, amennyire csak tudja. Nyomja össze a táskát és nyomja az anyagot a lyukba, miközben lasssan kifelé húzza a csövet. Folytassa addig, amíg a lyuk teljesen meg lesz töltve CO 82-vel. A befecskendezett termék szétterjed a szerkezetben a lyuk körül, ezzel vízhatlan réteget képezve (vízszintes vízzáró gát). Ezt követően tömítse be a lyukakat habarccsal, pl. Ceresit CX 5 vagy CD 40 termékkel.

 

CO 82

ELŐNYÖK:

 • Szilán-alapú, oldószermentes krém formula
 • könnyű kezelhetőség és felhasználásra kész állapot
 • nyomás nélküli felhasználásra optimalizálva
 • magas nedvességbeszivárgás esetén is megfelelő

Kapcsolódó tartalom

A víz távoltartása az alaptól és pincétől

Alapok és pincék hatékony vízszigetelése

more

Online oktatások

Vegyen részt online oktatásainkon - bárhol is jár.

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more