Erkélyek szigetelése - szakértői eset

Az erkélyek befejezése problémás a kivitelezők számára, és a problémák többsége a vízszigeteléssel kapcsolatos. Szerencsére léteznek rendszermegoldások, amelyeket a Ceresit fejlesztett ki.

Poor protection may cause to crack

Az erkély az időjárási körülmények intenzív hatásának van kitéve. Emiatt a nem megfelelően elkészített padlóburkolatok megrepedhetnek rajta - a gyenge vízszigetelés miatt. Az erkélyek beton alapja esetén a vízzáró szigetelés hiánya a következő problémákat okozhatja:

 • a beton megerősítő struktúrájának korróziója
 • a kerámiaburkolat károsodása
 • a csatlakozások lepattogzása
 • hőveszteség
 • gomba és penész megjelenése

Ceresit erkély rendszer

 • Ceresit CR 90 Kristályképző - ez egy új termék, cementes, ásványi anyagokkal dúsított vízzáró bevonat. Sarokerősítő szalaggal együtt kerül alkalmazásra. Az anyag kitölti a felületen lévő karcolásokat, fagy és vízálló bevonatot képezve. A csempékkel való burkolást a szigetelés után 3 nappal kezdheti meg. A terméket hosszú simítóval vagy szórópisztollyal lehet felhordani.
 • Ceresit CM 16 - Flexibilis burkolatragasztó, mely alkalmazható kerámiacsempék, természetes kő és greslapok ragasztásához. Különösen alkalmas deformálódó és kemény aljzatokhoz.
 • Ceresit CE 43 Grand'Elit - vízálló, flexibilis fugázóanyag, szálerősítéssel - főleg teraszokhoz és erkélyekhez való alkalmazásra. Penészedés és gombásodás elleni védelemmel ellátva.
 • Ceresit CL 152 - rugalmas sarokerősítő szalag a CR 90 Kristályképzőhöz. Javítja a vízszigetelési tulajdonságokat a feszültségnek kitett helyeken.
 • Ceresit CS 29 - poliuretán tömítő
 • Ceresit CD 25 - finom szemcseméretű betonjavító habarcs, rések kitöltésére, 5-30 mm rétegvastagságban.

9 lépés a teljesen szigetelt erkélyért

1. lépés

Az erkélynek legyen megfelelő lejtése -2-2,5 %. A lejtés már ki van alakítva az erkély alapjában. A lejtést a Ceresit CN 87 termékkel készítheti el. Ezt a kontakt rétegre kell felvinni (ugyanabból az anyagból készült, de Ceresit CC 81 emulzió hozzáadásával).

2. lépés

Tágulási hézagok előkészítése - a rések legyenek kitöltve Ceresit CS 40 polipropilén erősítő csíkokkal. Ez erősíti a csatlakozást és biztosítja a megfelelő mélységet.

3. lépés

A szigetelés felvitele - a szigetelési részek az esztrich rétegre kerülnek felhelyezésre, műanyag csavarral rögzítve, és poliuretán tömítővel - Ceresit CS 29 - beágyazva.

4. lépés

Egy ragasztó réteg előkészítése a szigetelési részekre - vigye fel a Ceresit R 727 ragasztót a szigetelési részek felső rétegére, majd kvarchomokkal szórja le, 0,3-0,7 mm vastagságban. A ragasztó réteg összekapcsolja a régi betont az újjal.

5. lépés

Sarokerősítő szalag - a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalagot olyan helyekre kell felhelyezni, ahol az esztrich réteg találkozik az épület falaival, és a szigetelési részek mellett

6. lépés

A vízszigetelés felvitele - a Ceresit CR 90 Kristályképző vízszigetelést az esztrich rétegre kell felhordani.

7. lépés

A kerámiacsempék ragasztása - az erkélyek padlózatát fagyálló és csúszásmentes kerámia csempékkel szokták burkolni, leggyakrabban nagyméretű gres lapokkal. A külső hőmérsékletváltozások miatt a csempéket Ceresit CM 16 flexibilis burkolatragasztóval kell rögzíteni.

8. lépés

Csempék közötti rések fugázása - flexibilis, vízlepergető fugázóval - Ceresit CE 43 Grand'Elit javasolt az erkélyek fugázására, mely max. 20 mm széles fugarések kitöltésére alkalmas.

9. lépés

Rugalmas csatlakozási hézagok - a fallal való csatlakozási pontoknál a habarcs helyett Ceresit CS 29 poliuretán tömítő vagy Ceresit CS 25 Szaniter szilikon használata javasolt. A rugalmas szilikon csatlakozást a csempeburkolat és a kerámia körburkolat csatlakozási pontjához kell felvinni.

Kapcsolódó tartalom

Erkélyek szigetelése - szakértői eset

Védje meg erkélyét az intenzív időjárási körülményektől

more

Online oktatások

Vegyen részt online oktatásainkon - bárhol is jár.

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more