Nedvesség.

Az épület természetes ellensége.

How to protect a building from water.

Még a legkorszerűbb vízszigetelési megoldások is csak akkor nyújtanak tartós védelmet, ha az alkalmazott módszerek illeszkednek az épülethez, és a felhasznált termékek teljesítik a legmagasabb minőségi elvárásokat. Ezen felül, tökéletesen kell felhasználni őket.

De egyáltalán hogyan jut be a víz az épületbe? Milyen technikák és rendszerek szükségesek a megbízható víz elleni védelem kialakításához?

 

Belülről származó veszély és a földdel való kapcsolat

Az épületek különböző vízhatásoknak vannak kitéve - belülről és kívülről egyaránt. Az épületek alapja és a pince közvetlen kapcsolatban áll a talajjal, ezáltal ki van téve a víz beszivárgásának. A házon belüli nedvesség keletkezhet főzés, zuhanyzás, ruhamosás és szárítás kapcsán. Azonban meg lehet gátolni, hogy a víz beszivárogjon az épület szerkezetébe, a megfelelő intézkedésekkel és megfelelő termékekkel. A sérült vagy alkalmatlan vízszigetelést mindenképp el kell kerülni. Különben ez lesz a "vég kezdete."

 

A kívülről érkező veszély

Napsütés, eső, szél, hó és jég - a tető ellen kell álljon a külső erőknek és nagy terheléseknek. A szélsőségesen változó időjárás nagy hatással van a tető élettartamára. Előbb vagy utóbb rések jelennek meg, amelyek lehetővé teszik a víz beszivárgását és szerkezeti károsodáshoz vezethetnek. A régi bitumenes membránok esetén a veszély mindenhol fennáll. Leginkább a garázsok, autóbeállók és nyaralók érintettek, de a műhold antennák és napelemek csatlakozásai is problémás pontok. Ezeken a pontokon minél előbb cselekedni kell.

Kapcsolódó tartalom

A víz távoltartása az alaptól és pincétől

Alapok és pincék hatékony vízszigetelése

more

Online oktatások

Vegyen részt online oktatásainkon - bárhol is jár.

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more