Hogyan válassza ki a legjobb betonjavító rendszert

Betonszerkezetek javításához használt anyagok

Ceresit PCC rendszer az erkélyek hatékony és tartós javításáért

Nagyon sok erkély esik áldozatul a kémiai és fizikai tényezők okozta korróziónak. De az ilyen károsodások javíthatóak. A Ceresit kifejezetten erre a célra fejlesztette ki a PCC rendszerét. A rendszer kompatibilis a B15 osztályú és afeletti beton típusokkal - a termékkel amit erkélyek építéséhez használtak az 1990-es években. Alább találhat egy rövid ismertetőt az erkélyek javításához:

Napjainkban nagyon sokféle rendszer elérhető a piacon betonjavításhoz, és mindegyik polimer-modifikált habarcson alapszik. Az eddig ismert legjobb cementalapú megoldás a PCC - Polimer Cement Beton - ami polimerekkel módosított cementalapú keveréken alapszik.

A PCC rendszernek három osztálya van:

  • PCC I - közlekedhető, dinamikusan terhelt felületek (pl. hidak)
  • PCC II - nem járható, de dinamikusan terhelhető felületek (pl. hidak alsóbb elemei, daruk alatti felületek)
  • PCC III - nem járható és dinamikusan sem terhelhető felületek (pl. erkélyek, homlokzatok, medencék, kémények, stb.)

A HENKEL RENDSZERMEGOLDÁSA

A Henkel a hosszú évek során szerzett technológiai tapasztalatára építve, amelyet vakolatok, habarcsok, betonvédelem és vízszigetelés területen szerzett, kifejlesztett egy PCC betonjavító rendszert ami C12/15 (B15) vagy annál magasabb osztályozású betonokra alkalmazható.

A Henkel Ceresit PCC-rendszer fő előnyei a következők:

  • Alkalmas alacsonyabb nyomószilárdságú beton esetén is: a habarcsok még a C12/15-ös betonszilárdsági osztálynál is használhatók.
  • Kiváló bedolgozhatóság: felhordható kézzel vagy géppel, vízszintes és függőleges felületre is.  A CD25 és CD26 betonjavító szárazhabarcsok a bedolgozás után már 10-15 perccel, míg a CD24 azonnal elsimíthatók.
  • Időtakarékos kivitelezés: a rendszert „nedves a nedvesre” módszerrel lehet felhordani az új CD 30 alapozó iszapra. A következő réteg már az alapozó rövid száradása (10-15 perc) után is bedolgozható. A javítások elvégzése után a felületet már 24 óra után át lehet adni a gyalogos forgalomnak, ill. 72 óra elteltével a járműterhelésnek. Egyéb védőbevonatokat 3 nap után lehet felhordani.

A BETONJAVÍTÓ RENDSZER KIVÁLASZTÁSÁT MEGHATÁROZÓ ALAPFELTÉTELEK

  • A terhelés kategóriája: PCC I, PCC II, PCC III.
  • Összeférhetőség a javítandó betonszerkezet és a javítóanyagok között. (A betonszerkezetet olyan termékkel kell javítani, melynek műszaki paraméterei pl. rugalmassági modulus, hőtágulás hasonlók.)
  • Ellenálló képesség az alkalmazás helyszínén tapasztalható környezeti terhelésekkel szemben.
  • Az alkalmazás általános feltételei (hőmérséklet, páratartalom, a munka elvégzéséhez szükséges idő, a szerkezet hozzáférhetősége, felületelőkészítés stb.)

Kapcsolódó tartalom

Nedvesség. Az épület természetes ellensége.

Hogyan védjük meg az épületet a víztől

more

Online oktatások

Vegyen részt online oktatásainkon - bárhol is jár.

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more