Maradjunk kapcsolatban!

Take care of the contact!

A helytelenül előkészített aljzattal csak a gondokat keressük. A padló lefektetése során felmerülő problémák majdnem fele a kontaktréteg helytelen előkészítéséből ered. Ügyeljünk a kapcsolatra!

Az aljzatra ragasztott padlóburkolatok kihasználják az alap teherbíróképességét és ezáltal nagyon magas mechanikai paraméterekkel jellemezhetők. Ezeket a padlókat a ragasztórétegek esztrich-re való felhordásának segítségével állítják elő. Az előkészítés nem történhet meg, ha az aljzat gyenge, erősen szennyezett, sós vagy szennyezett, pl.: zsírok vagy olajok. Először minden esetben tisztítani kell.

A tisztítás az első

Az aljzat előkészítése a felesleges elemek eltávolításával kezdődik, amelyek gyengíthetik a felhordott réteg stabilitását - cement habarcs, régi ragasztómaradványok, festékmaradványok. Ehhez használjunk mechanikus szerszámokat - szemcseszóró vagy marógépeket. A kritikus részeket erősen meg kell csiszolni, csiszolópapírral vagy drótkefével. Ha a csiszolás megtörtént gondosan portalanítsuk a felületet. A tiszta és sima felületeket is meg kell csiszolni, hogy a mechanikai kötés az aljzat pórusaiban megtörténjen.

Repedések a kontaktrétegen

Az aljzat gyakran különböző tényezők miatt kirepedezik. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt a jelenséget - a figyelmen kívül hagyott repedések és karcolások károkat okozhatnak, különösen merev burkolatok esetén. A kialakult karcolásokat és repedéseket ki kell javítani/fel kell tölteni, így ezek nem lesznek hatással a felhordott ragasztórétegre. A ragasztóréteg ragasztóerejét növeli az alapozó. A ragasztóréteget a Ceresit CN 83-al, az előkészítés és az esztrich a Ceresit CN 82-vel és a Ceresit CN 87-el készüljön. Az érintkező réteget az esztrich-alapanyagból készítik, érintkezés emulzióval - a Ceresit CC 81-el. Az előállításhoz 1 rész Ceresit CC 81 és 2 rész tiszta, hideg víz szükséges. A kapott oldatot összekeverjük a habarccsal (az arányok 0.75 l oldat 3.5 kg habarcsonként), keverő segítségével. A kész réteg textúrája krémszerű és eszerint alkalmazható.

Hibamentes alkalmazás

A keverék felhordása előtt szükséges a felület portalanítása, majd alapos nedvesítése (ne hagyjunk tocsákat a felületen.) Ha felület ilyen módon lett előkészítve, akkor matt és nedves, egy ecset segítségével felhordhatjuk az első réteget. A nehezen hozzáférhető részeknél egy festőecset lehet jó megoldás. A nedves a nedvesre módszer alkalmazásával a kontakt réteg megszáradása után be kell nedvesíteni a felületet. 

Kapcsolódó tartalom

Online oktatások

Vegyen részt online oktatásainkon - bárhol is jár.

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more