Fejlett hőszigetelési rendszerek - Épületek éleinek hőszigetelése

Részletes útmutató

How to insulate building edges

ELŐKÉSZÜLETEK

Az épületek éleinél. Ahol a szigetelő táblák kiállnak a falaktól, átlapolás javasolt, olyan építési mintában mint mikor téglákat fektetünk egymásra. A mérés és illesztés után  a szigetelőtáblákat elvágjuk, akár a rögzítés előtt vagy a felragasztás után. A második esetben a táblákat akkor vágjuk, miután a habarcs megkötött és a szigetelő táblák a falra vannak rögzítve. A szigetelő táblák rögzítésekor különös figyelmet kell fordítani az épületszerkezet konkáv szögeire.

Amire szüksége lesz:

  • kézi fűrész
  • vízmérték
  • mechanikus kötőelemek
  • élvédők és megerősítő háló
  • fém olló

1. lépés

Az épületek éleinél a hőszigetelő táblák fedjék egymást.

2. lépés

A mérés és illesztés után a szigetelő táblákat elvágjuk a fűrésszel. A habarcsot az elem végső, precíz illesztése után visszük fel.

3. lépés

A szigetelő tábla kis kiálló részeit le kell vágni, miután a habarcs megkötött.

4. lépés

Különös precizitás szükséges amikor konkáv szögeket kell szigetelni. Az ilyen esetekben a szigetelő táblák szintén fedjék egymást, és olyan megfelelő szögben legyenek elvágva, hogy egy panel vége az éllel szmközti oldalon érintse a falat, míg a másik precízen feküdjön rá.

5. lépés

A következő réteget fordítva vigyük fel.

6. lépés

A sarkokban nagyobb számú mechanikus kötőelemet célszerű alkalmazni. A mennyiségük a szigetelési rendszer tervezője által van meghatározva. A sarokrész mérete az épület vastagságától függ. Ásványgyapot panelek esetében minimum 8 dübelt kell használni négyzetméterenként a sarokrészeknél.

7. lépés

A további munka érdekében a sarkokat sarokvédőkkel kell biztosítani, ha lehetséges a hálóhoz illesztve, és ugyanúgy be kell őket ágyazni mint az erősítő hálót.

8. lépés

A sarokvédők találkozási pontjánál egy 10 cm-es hálódarabot kell hagyni, és habarccsal a másik sarokvédő hálójával össze kell kapcsolni. A sarokvédők maradék részeit le kell vágni fém ollóval.

Kapcsolódó tartalom

Szigetelés: gyakori hibák elkerülése

Ismerje meg az egyszerű de mégis hatékony szigetelési módszereket.

more

Homlokzati hőszigetelés ajtók és ablakok körül

Részletes útmutató

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more