Szigetelés: gyakori hibák elkerülése

Hogyan kerüljük el a hőveszteséget

The right insulation lowers costs of heating and reduces heat loss.

Az épület méretétől és típusától függetlenül a falaknak van a legnagyobb hatása az épület hővesztésére. A családi házak a hő 40%-át a falakon keresztül vesztik el.

ETICS - hézagmentes külső fali hőszigetelő rendszer


A hőveszteség egyéb okai:

  • Kb. 20% veszteség a tetőn keresztül
  • Kb. 15% a szellőzőrendszeren át
  • Kb. 15% az ajtókon és ablakokon keresztül

Annak érdekében, hogy elkerüljük a hőveszteséget használjunk hézagmentes külső fali hőszigetelő rendszert - ez az ETICS.

Szigetelt épületek:

  • Kevesebb energia szükséges a felfűtésükhöz
  • Egész évben kellemes belső hőmérséklettel rendelkeznek
  • Tartós és esztétikus külsővel rendelkeznek

A minél jobb szigetelés elérése érdekében használjon igazolt és teljes rendszereket. A külső szigeteléshez használt anyagoknak illeszkednie kell a fal típusához és megfelelő tanúsítványokkal kell rendelkezniük.

A megfelelő felszerelés létfontosságú

A szigetelés megfelelő felszerelése nagyon fontos, mert a hibásan felszerelt szigetelés nem fogja teljesíteni a termék által kínált tulajdonságokat, továbbá a homlokzat esztétikusságát is ronthatja, és további költségeket jelenthet a sérülések jövőbeli javítása. A fűtési költségek csökkentését alaposan meg kell tervezni. Ahhoz hogy csökkentsük az energia kiadásainkat, és jó hőmérsékletet érjünk el az épületben, szigorúan be kell tartanunk az előírásokat és a szigetelés és a fal technikai feltételeit.

Végezze el az egyes lépéseket, hogy elkerülje a károkat

A felszerelés közben bármikor történhetnek hibák. Emiatt fordítson alapos figyelmet mind a designra, mind a megfelelő technikai végrehajtásra. A szigetelés során vétett hibák következményei sokszor nem láthatóak azonnal - sokszor csak pár év után jelentkeznek. Ezért kell követni az utasításokat. Mindegyik lépést nagy figyelemmel kell elvégezni, különösen az érzékeny területeken, mint az épületek sarkai vagy az ablakrések.

Kapcsolódó tartalom

Melyek az ETICS kritikus pontjai?

Hogyan győződhet meg róla, hogy a hőszigetelés megfelelően lett elkészítve

more

Online oktatások

Vegyen részt online oktatásainkon - bárhol is jár.

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more