Összetett külső hőszigetelési rendszerek - ajtó- és ablakkeretek hőszigetelése

Részletes útmutató

How to insulate window and door

ELŐKÉSZÍTÉS

Az ajtó- és ablaknyílások körüli területek különösen ki vannak téve hőhidak és feszültségek keletkezésének. Az ilyen területek hőszigetelésénél a szigetelő táblák elosztását alaposan meg kell tervezni. Ügyeljen rá, hogy a függőleges találkozási pontok nem fedhetik át a nyílások éleit vagy a sarkok csatlakozását. Máskülönben repedések jelentkezhetnek a csatlakozásoknál, a feszültségképződés következtében.

Amire szüksége lesz:

  • kézi fűrész
  • vízmérték
  • mechanikus kötőelemek
  • élvédők és megerősítő háló
  • keret tömítő védők
  • fém olló
  • Ceresit CT 325 üvegszálas háló
  • kés az erősítőháló vágásához

1. lépés

A szigetelő táblák ablak- és ajtókereteke köré történő felhelyezése alapos tervezést és kivitelezést igényel, biztosítani kell, hogy megfelelően lett elvágva a tábla. A munkát a keret tömítő védők ajtó- és ablakkeretekre rögzítésével kell kezdeni. Ezt követi a szigetelő táblák illesztése.

 

2. lépés

A homlokzatok nyílásait elérő szigetelő táblákat L alakban kell kivágni olyan módon, hogy a szigetelő táblák élei ne fedjék át a homlokzat nyílásainak éleit. A felső ablakkeretekre rögzítendő szigetelő táblákat a függőleges kereteken lévő két szigetelő táblára kell felhelyezni,

3. lépés

Az ajtó- és ablaknyílásoknál lévő sarkokat biztosítani kell sarokvédőkkel és megerősítő hálóval.

4. lépés

Minimum 20 x 30 cm-es üvegszálas megerősítő háló csíkokat kell felhelyezni a homlokzat nyílásai alá és fölé 45 °-os szögben. Ezek megvédik a szigetelő táblákat a megnövekedett feszültségtől.

5. lépés

Az ablakpárkányokat fel kell szerelni a megerősítő réteg felhordása előtt. Az ablakpárkány és a szigetelés találkozási pontjait ki kell tölteni tömítővel. Ha nem használunk tömítőt, az esővíz beszivároghat a szigetelés alá.

 

6. lépés

Ha a megerősítő hálót olyan homlokzatra helyezzük fel amelyen ajtó- és ablaknyílások vannak, akkor bele kell ágyazni a habarcsba és ki kell simítani, majd egy éles késsel le kell vágni a részeket a nyílásoknál.

7. lépés

A megfelelően kivitelezett munka eredménye esztétikus lesz, tartós és jól szigetelt.

Kapcsolódó tartalom

Szigetelés: gyakori hibák elkerülése

Ismerje meg az egyszerű de mégis hatékony szigetelési módszereket.

more

Épületek éleinek szigetelése

ETICS a homlokzatok éleinél - Részletes útmutató

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more