A legjobb korrózió elleni védelem

Hogyan védjük meg a homlokzatokat hatékonyan

Facades are the faces of our cities

Mindannyian folyamatosan hatással vagyunk a környezetünkre. Formáljuk, megváltoztatjuk és igényeinknek megfelelően használjuk. Ennek egyik eredményeként egyre növekvő számú szennyezőanyag van hatással épületeink homlokzatára. Erre a megoldás: modern korrózió védelem.

Néhány szennyezőanyag, különösen a por és a szerves anyagok, leülepednek a házak homlokzatain. Ez elősegíti a penész, alga és gomba kifejlődését - ami a mikrobiológiai korrózió nevű jelenséghez vezet. Hogyan ismerheti fel? Amikor barnás-szürke réteget lát az épületeken. Ezek fejlődő mikroorganizmusok csoportjai. A későbbi szakaszokban ezek akár maradandóan is károsíthatják a homlokzat burkolatát.

Instabil vakolat biológiai szennyezőanyagokkal

Ha nem sikerül időben megfékezni ezt a folyamatot, néha akár a vakolat eltávolításával és cseréjével, akkor a károsodások tovább is gyűrűzhetnek. Különösen kedvezőtlen légköri körülmények között. Például a problémák jobban érintik a keleti falakat mint a többit. Továbbá ha a ház közel van valamilyen növényzethez vagy párás a környezet, a mikroorganizmusok jóval könnyebben elszaporodhatnak.

Homlokzati szennyeződés, mikroszkóppal vizsgálva

A megfelelő előkészületekkel és eszközökkel el tudja távolítani a káros organizmusokat a homlokzatok felületéről. Ugynakkor a falon szükség lesz egy új festésre ilyen beavatkozás után, vagy megfelelő felületi lefedésre. Szerencsére van rá mód, hogy ezt a jelenséget megelőzzük mielőtt bekövetkezne: a speciális magas minőségű vakolatok és festékek megvédik a homlokzatot a mikroorganizmusokkal szemben. A hatásuk hosszan tartó, és emellett friss és esztétikus megjelenést is nyújtanak az épületnek. Sok évi laboratóriumi és területi tesztelés eredményeként megszületett egy aktív hatóanyag, amely meggátolja a gomba és alga megtelepedését. Általában azok a termékek amelyek tartalmazzák ezt az aktív összetevőt speciális jelöléssel vannak ellátva. (BioProtect formula logo)

Az aktív összetevők, amelyek speciális mikrokapszulákban találhatóak, és ellenállnak a víznek, jelentősen kiterjesztik az időintervallumot, amely alatt a homlokzat védve van a korróziótól. A formulájuk kölcsönhatás útján aktiválódik. Ha a homlokzat felületén mikroorganizmusok jelennek meg, az aktív összetevők egyenletesen távoznak a mikrokapszulákból. A hatásuk megvédi a falak felületét a káros mikroorganizmusok kialakulásától. A hatás hosszan tartó. A magas minőségű vakolatok és festékek antisztatikus tulajdonságokkal is rendelkeznek, vagyis szennyeződéstaszító hatásukkal védik a szennyeződések lerakódásától a falakat. További előnyük, hogy a homlokzat nem lesz táptalaj a gombák és alga képződésének. A BioProtect formula összetevői teljesen biztonságosak a környezetre illetve más élő organizmusokra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nyugodtan használhatja őket anélkül, hogy szennyezné a levegőt, vizet vagy talajt. Továbbá az anyag ártalmatlan az emberekre és állatokra nézve is.

Sérülésmentes vakolat a BioProtect formulával

Mivel nagyon ellenállóak a szennyeződések lerakódásával szemben, ezek a modern vakolatok és festékek tartós jövőbeli megoldást nyújtanak az épületek számára. A homlokzat meg fogja tartani a friss és elegáns megjelenését az idő múlásával is - ezt eredményezi a hatékony korrózióvédelem.

Kapcsolódó tartalom

Szigetelés: gyakori hibák elkerülése

Ismerje meg az egyszerű de mégis hatékony szigetelési módszereket.

more

Melyek az ETICS kritikus pontjai?

Hogyan győződhet meg róla, hogy a hőszigetelés megfelelően lett elkészítve

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more