Homlokzat tervező - Álmai színe házához

A fehér és pasztell színek nem jelentik az egyedüli választási lehetőséget, ha épületek homlokzatáról beszélünk. A keverőgépek lehetővé teszik olyan színek megalkotását, amelyek nem szerepelnek egy katalógusban sem. Hogyan győződhet meg róla, hogy a kiválasztott szín illeszkedni fog a homlokzathoz a festés előtt? A Ceresit által kifejlesztett applikáció segít Önnek ebben a kérdésben.


Kérjük látogasson el a https://www.ceresit.hu/hu/ceresit-szinterrvezo-program.html oldalra, ahol talál majd egy könnyen használható applikációt, amiben a következő színekből és effektekből választhat: Colours of Nature, Visage, Intense vagy Mosaic of the World.

Az applikációban lehetőség nyílik hagyományos és modern házak látványtervezésére is, valamint társasházakat is választhat. Próbálja ki, mire képes ez a program.

Dream house facade colour

Inspiráció három dimenzióban

 1. Klikkeljen a "Get Inspired" gombra hogy tesztelhesse a színeket.
 2. Választhat, hogy a tesztet 2D-ben vagy 3D-ben szeretné elvégezni. Az első opció szélesebb körű designok közül engedi választani, míg a második lehetővé teszi, hogy különböző szögekből is megnézze a házat.
 3. A 2D opció választási lehetőséget nyújt hagyományos és modern házak, valamint lakások között.
 4. Megjelenik egy adott esetben használható színpaletta a kép alatt.
 5. Bal oldalon van egy menü, amely részletes információkat ad a kiválasztott színről és árnyalatokról.
 6. Ráközelíthet és eltávolodhat a háztól, és változtathatja a megvilágítást is.
 7. Az "Edit the project" gomb lehetővé teszi, hogy változtassa a színeket és a környezetet.
 8. A színek választására is több lehetőség van: a fő és a kiegészítő mód
 9. Érdekes funkció a hozzáadott réteg választása: pl. egy új szín beágyazása meglévő színbe vagy árnyalatba. Az applikáció lehetővé teszi, hogy elmentse a projektet és később visszatérjen hozzá.
Photo: plastic spacer washers for better leveling

Bevásárló lista

Ez egy nagyon hasznos lehetőség. A regisztrált felhasználók megtölthetik termékekkel, amelyek szükségesek a homlokzat elkészítéséhez a kívánt színben.

 1. Beírhatja a kiválasztott szín területét, és részleteket a bal oldalon található menüsávból. A ház típusát is kiválaszthatja.
 2. A "Next" gomb a következő kiválasztási mezőre visz. Megnézheti az anyagokat amiből a fal fog készülni, valamint a belső falakhoz használandó hőszigetelő anyagokat. Ezen túl ki kell választania, hogy a ház új, vagy felújításra szoruló.
 3. Megadhatja a preferenciáit is a hőszigetelési rendszerre vonatkozóan. Elég kiválasztani a kívánt elemeket pl. hangszigetelés, mechanikai károknak és algásodásnak való ellenállás. A következő kérdés a várható tűzvédelemmel kapcsolatos. megéri néhány információt adni a ház elhelyezkedéséről, és a ház elkészülésének idejéről.
 4. Kiválaszthatja a végső szigetelés típusát a 7 Ceresit által kínált hőszigetelési rendszer közül. Ha az egeret egy név fölé mozgatja, látni fog egy rövid leírást a választott rendszerről, annak előnyeiről és javasolt felhelyezéséről.
 5. Ha kiválasztotta a rendszert, ki kell választania a vakolatot és vastagságát. A végén lesz egy bevásárlólistája, amely könnyebbé teszi a szükséges termékek megvásárlását.

Munka egy valódi projekten

Ha van egy magas minőségű fotója vagy grafikája egy épülő házról, feltöltheti a programba és beállíthatja rá a kívánt színeket. Ez a funkció a "Start designing now" gombbal érhető el.

 1. Először válassza az "Add a project" opciót, majd az "Upload a project"-et, és töltse fel a képet számítógépéről.
 2. A színezési folyamat az "Edit the project" gombra kattintva kezdhető el. Ez után megváltoztathatja a belső falak, ablakok, ajtók és a tető színét.
 3. Az applikáció lehetőséget ad a különböző felületek és elemek közötti választásra. Ennek a funkciónak köszönhetően egyszerre látni fogja, hogy pl. a kő vagy fémhatású vakolat illeni fog-e a háza felépítéséhez.
 4. Elmentheti a projektet a későbbi módosításhoz, vagy elkezdheti előkészíteni a bevásárlólistáját.

A színek gazdag skálája

A Ceresit vakolatok és festékek színei számtalan lehetőséget nyújtanak Önnek. A színek különböző szériákban kaphatóak: Colours of Nature, Visage, Intense és Mosaic of the World.

Colours of Nature - egy 35 színből álló színskála, mindegyik színből 6 árnyalattal, a természet által ihletve, a Víz, Homok, Föld, Erdő csoportokba rendezve. 211 szín közül választhat.

Visage - ezeket a vakolatokat és festékeket szintén a természet árnyalatai ihlették. Itt a kínált színek az olyan anyagokat helyettesítik, mint a kő, fa és fém. A Visage paletta színeit felhordva olyan hatást érhet el a falain, amely másképpen nagyon sok időt, munkát és pénzt felemésztene.

Intense - 36 intenzív szín, 7 csoportba gyűjtve: Gyémánt, Zafír, Ametiszt, Kvarc, Emerald, Amber, Rubint. A paletta értékes ásványok színvilágát követi.

Mosaics of the World - Ez a paletta 48 színt foglal magában, amelyeket a világ leggyönyörűbb tájai ihlettek. A színek 8 csoportba vannak osztva: Granada (világos árnylatok a fehértől a szürkéig, valamint bézs), Tibet (grafit, acél és szürke), Persia (meleg bézs árnyalatok), Sierra (nemes barna), Morocco (fehér, pink és szürke színskála), Laos (föld és agyag), Peru (nemes barna vékony réteg halvány pinkkel), Chile (intenzív barna világos szürkével)

Ne vigye túlzásba

Ne vigye túlzásba a színeket, figyeljen a stílusra és igényességre a színek választásakor, hogy elkerülje a színes káoszt. Miközben a tervezést végzi a ceresit applikációval, érdemes néhány dolgot észben tartani:

 1. Maximum 3 színt használjon.
 2. A lábazat legyen sötétebb.
 3. Először a tetőt kell figyelembe venni.
 4. A világos színek nagyobb tér hatását keltik.

Kapcsolódó tartalom

Szigetelés: gyakori hibák elkerülése

Ismerje meg az egyszerű de mégis hatékony szigetelési módszereket.

more

Online oktatások

Vegyen részt online oktatásainkon - bárhol is jár.

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more