Üvegmozaik - könnyű mutatvány

Get familiar with principles of work with that material

Az üvegmozaik falburkolatok napjainkban nagyon népszerűek köszönhetően az esztétikai értéküknek, valamint jó tulajdonságaiknak. Ha valaki szeretne ezzel az anyaggal burkolni, először szükséges megismernie az ezzel az anyaggal kapcsolatos alapelveket.

Az üvegmozaik burkolatok legfontosabb tulajdonságai: az alakzatok változatossága, a szinte határtalan színválaszték, a kombinálhatóság más anyagokkal például fával, kerámiával, természetes kővel. A fő nyersanyag amit a gyártásukhoz használnak a kvarc és a szilícium. Ezeket az elemeket leggyakrabban falak és padlók dekorálására használják. Az üvegmozaik tökéletes választás fürdőszobákba és konyhákba, ahol a hagyományos kerámia csempék alternatívájaként szolgálhatnak. Ellenállnak a nedvességnek és a hőmérsékletnek.

Formák és színek

A piacon többféle elem kapható, amelyek változatosak színüket, formájukat és felületüket tekintve. Választhat fényes, gyöngyszínű, matt elemeket, vagy akár csillogó fémekkel kiegészített változatokat. Az üvegmozaik vizuálisan felnagyítja és fényesebbé teszi a szobát.

Szőnyegekben gyártják különböző méretekben, pl. 50 x 50 cm, 2-8 mm vastagság.

A munkát jól kell kezdeni

Az aljzat legyen száraz, egyenletes, tiszta és alaktartó. Ezen túl ellen kell állnia a deformálódásnak, és nem tartalmazhat olyan anyagokat amelyek gyengítik a ragasztási tulajdonságait. Ragasztás előtt a felületet le kell alapozni, például CT 19 tapadóhíddal. A Ceresit CM 25 a tökéletes megoldás az üvegmozaik ragasztására. Alternatív megoldásként használhat epoxi csemperagasztót/fugázót (CE 79) mint nagy ellenállóságú rendszert.

A megfelelő anyagok kiválasztása

Az üvegmozaik nem nedvszívó anyag. Emiatt a választott ragasztónak nagyon erősnek kell lennie. A legjobb megoldás ha S1 típusú ragasztóhabarcsokat használunk (CM 25) vagy flextec technológiájú R2 típusú ragasztókat (CM 77). A sötét hézagok kontrasztként szolgálnak, emiatt az egész kompozíció sötétebb lesz. Az összeillesztés elkezdésénél távolítsuk el a fóliát vagy papírt az anyag felületéről, ha nem volt hozzáragasztva egy hálóhoz vagy szönyeghez, miután rögzítettük a ragasztó habarccsal.

A következő lépés, hogy eltávolítjuk a ragasztóhabarcs maradványait a mozaik hézagaiból, eltávolítjuk a port és megtisztítjuk a felületet. A belső csatlakozási pontokat falak között, valamint falak és padlók között Ceresit CS 25 szaniter szilikonnal töltsük ki, vagy poliuretán bázisú tömítőanyaggal.

Vigyázzon a mozaikkal

Az üvegmozaik védelme és utókezelése nem bonyolult. Kérjük olvassa el az üvegmozaik gyártójától származó utasításokat, hogy megismerje a legjobb tisztítási módszert.

Kapcsolódó tartalom

Hidegburkolás üveg felületre - Részletes útmutató

Ismerje meg részletes útmutatónkból, hogy hogyan lehet hidegburkolást végezni üveg felületeken

more

Online oktatások

Vegyen részt online oktatásainkon - bárhol is jár.

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more