Hidegburkolás vizes területeken

How to lay the tiles on wet areas?

A fürdőszobában és a konyhában lévő nedvesség gomba és penész megjelenését eredményezheti, valamint a faburkolatokat is károsíthatja. Erre a problémára megoldást nyújthat a hidegburkolási munka megfelelő kivitelezése ezekben a helyiségekben.

A magas nedvességtartalmú szobákat védeni kell mázas kőburkolatokkal vagy porcelánnal. Ez a két anyag nagyon tartós, és védelmet nyújt a pára ellen.

Hogyan rögzítsük a csempéket?

A munka megkezdése előtt a fogadó felület legyen száraz, teherbíró, szennyeződésektől és portól mentes. A régi zománcot nem kell leszednie az új csempék rögzítéséhez. A nedvszívó felületet (beton, porózus beton, gázbeton, esztrich, cement vakolat vagy cement-mész vakolat) szükséges lealapozni mélyalapopzóval, például CT 19-cel.

Jól-rögzített

A megfelelő ragasztás a csempék és a habarcs között függ a ragasztóhabarcs minőségétől és a csempe típusától. A nagy lapokhoz a jó rögzítés a kombinált módszerekkel biztosítható - vagyis fel kell vinni egy réteg ragasztóhabarcsot a csempe aljára is. A ragasztót egyenletesen és óvatosan kell elkenni egy fogazott glettvassal - minél nagyobb a csempe, annál nagyobb fogazású lappal.

Az összes nedves területen a felületet védeni kell a Ceresit CL 51 anyaggal, hogy megóvjuk az aljzatot a nedvesség és pára beszivárgásától.

A hézagok jelentik az utolsó lépést

Az utolsó munkafázis a fugázás, amely a csempék rögzítése után 24 órával kezdhető el. A nedves területekre a Ceresit CE 40 Aquastatic fugázót javasoljuk, amely védelmet nyújt a penészedés és gombásodás ellen, valamint szennyeződéstaszító. Köszönhetően a víztaszító tulajdonságának, a vízcseppek csepp formájában maradnak a fuga felületén, nem szivárognak be a szerkezetbe.

A fugázóanyagot a csempék felületére kell felkenni egy gumi lapáttal, majd a felesleget újra be kell kenni a hézagokba. A közüzemi konyhákban, amelyek különösen ki vannak téve a nedvességnek és zsírosodásnak, speciális epoxi fugázót kell alkalmazni, amelyek sokkal erősebben ellenállnak a zsírosodásnak és a kémiai anyagoknak. Ilyen anyag a Ceresit CE 79, amely kifejezetten szélsőséges körülményeknek kitett kerámia lapok fugázásához lett kifejlesztve.

Kapcsolódó tartalom

Magas páratartalmú szobák vízszigetelése - Részletes útmutató

Tanulja meg, hogyan védheti meg fürdőszobáját

more

Megfelelő hidegburkolás nedves helyeken

Hogyan burkoljunk zuhanyzókban és egyéb nedves helyeken

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more