Csempe ragasztása csempére - új réteg a régire

Thanks to new construction technologies, the ceramic tiles can be laid on old layers.

Kihagyhatja a régi csempék eltávolítását. Az új építőipari technológiáknak köszönhetően a kerámia csempék akár a régi csemperétegre is rögzíthetőek. Csak tudnia kell hogyan csinálja. Ezek a javaslataink.

Sok esetben alkalmazható ez a megoldás, de leginkább az aljzat állapotától, simaságától, lejtésétől és függőleges igazításától függ. Egy további kerámiacsempe réteg néha nem megfelelő megoldás kisebb szobák esetében - a padló és falak vastagsága 1-2 cm-rel fog nőni.

A tisztítástól a ragasztásig

Először ellenőrizze a jelenlegi csempék ragasztását. A meglévő burkolatnak megfelelően rögzítettnek kell lennie. Kérjük távolítsa el a laza elemeket és egyenlítse ki az esetleges réseket. Ezután tisztítsa meg, vagy inkább csiszolja át a felületet megfelelően. Alapozáshoz a Ceresit CT 19-et ajánljuk. Egy vékony réteget vigyen fel ecsettel a felületre. A felület típusától függően az alapozó 2-4 órán belül megszárad. Ezt követően kezdheti el felvinni a csemperagasztót.

Tartsa szem előtt: a csempék ragasztása meglévő csempékre csak flexibilis burkolatragasztóval lehetséges. A Ceresit a következő termékei alkalmasak erre a feladatra: Ceresit CM 16, Ceresit CM 17, Ceresit CM 25, Ceresit CM 29.

Fugázás

A következő lépés a hézagok fugázása például Ceresit CE 40 Aquastatic vagy Ceresit CE 43 Grand'Elit fugázóval. Ügyeljen rá, hogy a dilatációs hézagok ugyanott helyezkedjenek el, ahol a régi burkolaton voltak.

Előtte

 

Utána

Kapcsolódó tartalom

Teraszok hidegburkolása - Részletes útmutató

Ismerje meg hogyan kell teraszokat burkolni a tartós eredmény érdekében ennek az útmutatónak a segítségével.

more

Online oktatások

Vegyen részt online oktatásainkon - bárhol is jár.

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more