A helyes simítás szabályai - lépésről lépésre útmutató

Poor protection may cause to crack

A glettelés csak a falak és a menyezet elkészülte után 4 héttel kezdhető meg. A helyisége hőmérséklete nem lehet 5 °C alatt és a felület nedvességtartalma nem haladhatja meg a 4 %-ot.

1. lépés

A munka mindig a védelemmel kezdődik. Ha a helyiségben olyan tárgyak vannak, amiket meg akarunk védeni a szennyeződéstől, mindenképpen fóliázzuk le és ragasszuk le maszkolószalaggal. A falakon lévő üregeket előzetesen ki kell tölteni.

2. lépés

A felületet megfelelően elő kell készíteni. Az esetek 99 %-ában a falakat alapozni kell, olyan anyagokkal, mint például: a Cereresit IN 10 alapozó.

3. lépés

A zsák tartalmát előzetesen kimért, tiszta, hideg vízhez adagoljuk, majd fúrógép segítségével addig keverjük, amíg homogén állagú anyagot nem kapunk. Az anyagot 5 percig pihentetjük, majd újrakeverjük. Szükség esetén adhatunk hozzá még óvatosan vizet a megfelelő konzisztencia érdekében. A környezettől függően az anyag bedolgozhatósága 2 óra. Ezután kezdődhet a glettelés, ne próbáljunk anyagot megspórolni azzal, hogy több vizet adagolunk hozzá, mert az anyag nem fog jól működni. Kövesse a gyártó utasításait a keverés és az alkalmazás során. Ezért mindig meg kell tartani a gyártó által megadott vízmennyiséget és be kell tartani az adott minimális és maximális rétegvastagságot.

4. lépés

Először a menyezetet kell befejezni, majd ezután lehet rátérni a falakra. Kezdje a legnagyobb ablak mellől és úgy haladjon befelé. Kerülje a munka közbeni állásidőt.

5. lépés

Ha valaki rengeteg tapasztalattal rendelkezik, akár egy réteg glett is elég a sima felülethez, de általában 2-3 réteget kell felhordani, 20 perces időközökkel. Az IN 45 alkalmazható "nedves a nedvesre" módszerrel, ezért nem kell megvárni a második réteg felhordásánál az előző megszáradását. Minden rétegnek vékonyabbnak kell lennie a korábbinál.

6. lépés

Az éleket élvédővel kell ellátni, ezeket rögzíthetjük az IN 35-el. Az élvédők okozta lyukakat és egyenetlenségeket eldolgozzuk a glettanyaggal.

7. lépés

A glettréteg 1 mm/24 óra alatt szárad. Ezután csiszolásra van szükség. Csak néhány profi szakember képes úgy eldolgozni a glettréteget, hogy erre ne legyen szükség. A glettelt felületet csiszolópapírral vagy csiszológéppel kell megcsiszolnunk. Kezdetben válasszon durvább csiszolópapírt (például 100-as), majd végül térjen át finomabb szemcseméretű csiszolópapírra.

Hogyan érjünk el sima falfelületet

Tanuljuk meg hogyan érjünk el sima felületet

more

Alapozás - a tökéletes munka kezdése

Miért kell alapoznunk a felületet, ha az utasítások ezt mondják?

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more