Fehér, sima és hibamentes

How to avoid recurring problems

Az elérni kívánt hatás hiánya, a sok idő és erőfeszítés ellenére nagyon frusztráló lehet. Leggyakrabban akkor fordulhat ez elő, ha gyenge minőségű anyagokkal dolgozunk. A szakemberek könnyebben hibáznak a rossz minőségű anyagokkal, mert ezek nagyobb tapasztalatot és tudást igényelnek. Bemutatjuk a leggyakoribb problémákat, amelyekkel a kivitelezők szembesülnek a glettelés során és megmutatjuk hogyan lehet elkerülni őket.

Mindig van egy módszer

Számos olyan problémát gyűjtöttünk össze a szakemberekkel kapcsolatos beszélgetések és az online fórumok során, amelyekkel a kivitelezők találkoznak a glettelés során. A hibák nagy részét a gondatlanság, a sietség vagy a tudás hiánya okozza. Sokukat a gyenge minőségű anyagok okozzák. A jóhírű gyártók választása, mint például a Ceresit csökkentik a problémák kockázatát.

Hogyan kerüljük el a visszatérő hibákat:

  • A felesleges bevonat fellazulása leggyakrabban a nem megfelelő felületelőkészítés eredménye. A glettek vékony rétegben (1-2 mm) kell felhordani, hogy a felület sima legyen. Ha ez nem elegendő, szükség van a felület feltöltésére vastag glett segítségével, mint pl. az IN 35 2 az egyben glettanyag 10 mm vastagságig. Az ilyen anyagok hasznosak repedések és kitörések esetén is. Távolítsunk el minden olyan felesleges festékréteget is, amely csökkenti a glettanyag tapadását. A felületet minden esetben érdemes alapozni pl. a Ceresit IN 10 alapozóval. A glettréteg fellazulása a túl vékony rétegben való felhordásnak is köszönhető. 
  • Hólyagosodás az anyagban - akkor jelenik meg, ha a felhordandó glettanyag rosszul van bekeverve. Ennek elkerülése érdekében a víznek tisztának, hidegnek kell lennie és a gyártó által megadott mennyiségben kell összekeverni. Ne felejtsük el, hogy a korábban megkötött glettmaradványok belekeverése gyorsítja az anyag kötését. A kulcs, hogy helyesen keverjük be az anyagot. Javasoljuk az állítható keverési sebességű gépeket, az optimális sebesség 300 fordulat/perc. A keverés ne tartson sokáig és pár perc pihentetés után ismételjük meg. 
  • Alacsony szilárdságú anyag - a rossz termékminőség vagy a rossz keverési folyamat eredménye lehet. A túl sok víz hozzáadása csökkenti az anyag keménységét. Ezt a jelenséget az is okozhatja, ha a felület egyáltalán vagy nem megfelelően lett alapozva. 
  • Az elszíneződést több ok is kiválthatja. A leggyakoribb a rozsda, amely a régi szerszámokról kerül a felületre. Az elszíneződést a helytelenül eltávolított színes festék is okozhatja. A foltok kialakulásához vezethet a magas páratartalom és magas hőmérséklet a kivitelezés során. 
  • A rétegek elválását is okozhatja a gyenge termékminőség. Elképzelhető, hogy nedves a nedvesre módszert alkalmaztak, még akkor is, ha a gyártó ezt nem ajánlja. A második réteg felhordása csak az után megengedett, ha az első réteg már elérte a teljes szilárdságát. A gyártó általában pontosan meghatározza ezt az időt, amit pontosan be is kell tartani. Általában nincs szükség az első réteg alapozására a második előtt, kivéve ha több nap telt már el a két réteg felhordása között. Érdemes megjegyezni, hogy a Ceresit IN 45 glettanyag alkalmazható nedves a nedvesre módszerrel, ami csökkenti ennek a problémának a kialakulását. 
  • A glettréteg repedéseit elsősorban az alapfelület rossz minősége okozza. A felület mozgása során kialakulnak a repedések, ez a jelenség nem hallható. A friss glettanyag megrepedésének oka a kivitelezés során lévő magas hőmérséklet a helyiségben. Gyakran előfordul, ha a felhordott réteg túl vastag. 
  • A glettréteg lepattogzásának oka a túl vastagon felhordott anyag vagy az anyag rossz minősége lehet. Az anyag alacsony sűrűsége is okozhatja, ha túl sok vízzel keverjük össze. Porózus falfelület esetén minden esetben alapozó segítségévek kössük le a felületen maradt port. 
  • Hiányzó részek a glettbevonatban akkor alakulhatnak ki, ha rossz vagy túl durva szemcseméretű csiszolópapírt alkalmazunk. A kezdeti csiszoláshoz 120-160-as  csiszolópapír ajánlott, míg a végső csiszoláshoz 200-220-as papír használatos. Előfordulhat a probléma, ha elektromos csiszológépet (pl.: zsiráf) alkalmazunk és a csiszolandó réteg szilárdsága nem megfelelő. Kopás a felületen a túl vékonyan felhordott anyagnak is köszönhető (kevesebb, mint 1 mm). 

Ajánlott eszközök

"Mutasd meg mivel dolgozol és megmondom milyen szakember vagy."" Ez a felfogás különösen releváns gipszkartonok esetében. Ne használjunk öreg, rozsdás és piszkos eszközöket a glettelés során. Minden glettvasnak és kanálnak rozsdamentes acélnak kell lennie. Figyelembe kell venni a szerszámok gyártási és ergonómiai pontosságát is. Az alapozó kefék közül nem szabad a legolcsóbbat választani, mert ezeknek általában gyorsan kihullanak a sörtéik, amelyek ezután a falhoz tapadnak. A festékhengerekre ugyanez az elv érvényes. A viszonylag olcsó szerszámok mellett a glettel dolgozó csapatot megfelelő felületcsiszoló berendezésekkel is el kell látni. A sok megrendelés és rövid határidők során nem engedhetik meg maguknak a kézi kivitelezést. Mindig jó, ha magunknál tartjuk a kézi szerszámokat is, hogy kisebb korrekciókat végezzünk vagy nehezen elérhető helyeket érjünk el. Nagy felületek csiszolásához ajánlott ún. zsiráf csiszológépet alkalmazni. Fontos, hogy az ilyen berendezések mellett porelszívó gépekkel is legyünk felszerelve, mert ezzel rengeteg utólagos tisztítási időt takaríthatunk meg. A rendszer maga nem elég - szükségünk lesz egy megbízható ipari porszívóra is. A komoly tenderre pályázó cégeknek mechanikus vakológépet kell vásárolniuk, hogy gyorsan és hatékonyan tudják felhordani a vakolatot. Ezek a gépek lehetővé teszik, hogy naponta akár 400 m2 felületet is befejezhessenek. A helyes használat azt is lehetővé teszi, hogy elkerüljük a feleslegesen felhordott anyagot.

Kapcsolódó tartalom

Hogyan érjünk el sima falfelületet

Tanuljuk meg hogyan érjünk el sima felületet

more

Alapozás - a tökéletes munka kezdése

Miért kell alapoznunk a felületet, ha az utasítások ezt mondják?

more

Regisztráció a programba

Regisztráljon ingyenesen és igényeljen jutalmat!

more